Kom ingång med Inbound Recruiting

- När HR och Marknad arbetar tillsammans

Hur ditt företag kan attrahera, engagera och rekrytera topptalanger. Med Inbound Recruiting bygger du ett starkare arbetsgivarevarumärke, hittar du rätt talanger och skapar en digital rekryterings- och talangstrategi.

Vad menas med en inbound Recruitingstrategi

Att rekrytera rätt medarbetare blir en allt större utmaning för företag när det gäller den framtida tillväxten. Vill du komma igång, ladda ner vår guide direkt:

8 steg för att en skapa en inbound recruiting-strategi


optimizingLåter definitionen Inbound familjärt? Hubspot som vi är partner till, bidrog till att etablera begreppet Inbound Marketing för över 12 år sedan för att beskriva ett nytt sätt att jobba med digital marknadsföring. De insåg att det tidigare var annonsörer som hade kontrollen, men så började det radikalt förändras för att konsumenterna inte längre gillar traditionella "störande" typer av marknadsföring utan ville hellre gå online och själva Googla fram information när de hade ett konkret intresse eller behov av något. Så hela sättet att marknadsföra produkter och tjänster och t o m hur och var man annonserar ut lediga jobb har helt förändrats nu 10 år senare.

seoHubSpot skapade en metodik och en mjukvaruplattform som hjälper företag att attrahera, engagera och vårda kunder - Inbound Marketing-metodiken.  Det som nu hänt är att det blivit på exakt samma sätt när det gäller rekrytering där t. ex tidigare jobbsökar-siter försvunnit och Linkedin tagit över som rekryteringsplattform. Det gör alltså att Inbound Recruting och Inbound Marketing måste gå hand i hand i ditt företags digitala varumärkesarbete.

growthIdag använder redan tusentals företag runt om i världen inbound marketing för att hitta leads och kunder för att växa. Rekryteringsarbetet och jakten på bästa talangerna har också förändrats så egentligen är Inbound Recruting en "blåkopia" på Inbound Marketing-strategin såväl som det taktiska arbetet.

Här anmäler dig till vårt webinar 20 maj om Inbound Recruiting

Inbound.metodiken nedan visar de fyra stegen inom Inbound Recruting. I rekryteringsvärlden används den på samma sätt men istället för att attrahera, engagera och göra kunder nöjda så är målet att attrahera, engagera och göra din kandidater och talanger intresserade och nöjda. Så lånat från inbound metodiken, ser du hur inbound recruiting metodiken använder de fyra stegen i en kandidats jobbresa, och interaktionen de kan ha med er som arbetsgivare under vägen till ett nytt jobb.

Inbound recruiting metodiken

 

Inbound Recruitng strategi Marketinghouse

Nulägesanalys och Strategi

Vi hjälper ditt företag att analysera er nuvarande digitala rekryteringsarbetet och skapar därefter en gemensam Inbound-strategi för HR och Marknadsarbetet.

Ladda ner Guide om Inbound Recruiting
Flat ikon inbound recruiting workshop

Föreläsningar och workshops

Lås oss komma och berätta för HR, Marknad och ledningen om hur just ditt företag kan satsa på Inbound Recruiting Vi genomför skräddarsydda och öppna föreläsningar och workshop

Nyfiken, kontakta oss idag
Inbound recruiting konsult

Inbound Recruiting-konsulter

Våra konsulter arbetar oftast retainer-baserat för företag som inte har varken en HR-funktion eller som en resurs i uppbyggnaden av inbound recruiting-arbetet, från själva strategin till taktik.

Prata med en expert hos oss
hubspot_rund

Inbound Recruiting med Hubspot

Visste du som arbetar med HR att just ditt företags marknadsavdelning kanske redan använder Hubspot för sitt Inbound Marketingarbete? Då kan du komma igång betydligt snabbare med Inbound Recruitingarbetet.

Prata med en av våra Hubspot-konsulter
content recruiting marketing

Content Recruiting Marketing

Låt oss hjälpa er att skriva innehåll till webb, bloggar, checklistor och sociala medier. Våra inbound recruitingkonsulter är experter på att skriva innehåll som konverterar potentiella potentiella talanger till jobbsökare och medarbetare.

Ta hjälp av recruiting marketing expert
Code of culture

Code of Culture

En av nyckelframgångarna för att attrahera och behålla medarbetarna är att tydliggöra kulturen i företaget, värdegrund och vilken typ av medarbetare man vill ska arbeta i företaget. Vi kan t ex hjälpa er med en nulägesanalys, och ta fram er Styleguide och Code of Culture.

Ta hjälp av recruiting marketing expert
Inbound recruiting konsult

Linkedin-support

Vi är sedan många år anlitade som Linkedin-konsulter. Vi hjälper med allt från att skapa en LinkedIn-strategi, till karriärsidor, lägga upp jobbannonser till workshops för chefer och ledare i ditt företag om social selling m.m.

Läs mer om våra Linkedin-tjänster
man

Rekrytering

Vi som själva är experter på digital marknadsföring och har mångårig erfarenhet av att själva ha jobbat med det - vet vilka kompetenser och färdigheter som krävs idag i digitala marknadsföringsyrken. Vi har själva rekryterat medarbetare, Vi har lång och bred erfarenhet av både uthyrning och rekrytering av kompetens inom Inbound, Content, Influencer, Email, CRM, Social Media, PPC/SEO, Digitala Projektledare, Digitala Strateger, UX Designers, Growth Hackers och utvecklare.

Kontakta vår rekryteringskonsult
webinar inbound recruiting

Våra webinarer

Är du intresserad av att få information om när vi håller i våra webinarier (passar bäst för dig som inte finns i Stockholm för här har vi även seminarier). Då kan du anmäla ditt intresse här. Vi kommer då att mejla dig så snart vi satt nya datum.

Anmäl intresse för att delta i våra webinarer
© Alla rättigheter förbehållna.